Docenten

Roel Jan Jongsma

Roel Jan Jongsma

Gediplomeerd Slagwerkdocent

Mijn naam is Roel Jan Jongsma. Ik woon in Drachten en mijn passie is slagwerk! Mijn muzikale carrière is begonnen op jonge leeftijd toen ik drumles ging volgen op muziekschool "De Meldij" in Drachten. Al snel werd duidelijk dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken: al vanaf mijn achttiende ben ik zelf als drumdocent werkzaam en dat doe ik nu  nog steeds met veel plezier!

Ik ben allround opgeleid aan het conservatorium te Groningen als uitvoerend en docerend musicus Slagwerk. Daarnaast heb ik een specialisatie pauken gevolgd in Amsterdam. Ook heb ik Hafabra-directie gestudeerd in Groningen en Pop- en Jazzlessen gevolgd bij Dennis Elderman. Als slagwerker/drummer heb ik veel praktijkervaring opgedaan door het spelen in (Big-) bands, gospelgroepen en Hafabra-korpsen en symfonieorkesten. Deze ervaring gebruik ik als docent in mijn slagwerklessen.

In de afgelopen jaren ben ik als docent slagwerk werkzaam geweest bij diverse muziekscholen in de regio. Naast mijn huidige werkzaamheden bij Slagwerkschool Opsterland en Drumschool Drachten ben ik als dirigent actief bij Slagwerkensemble SDG Ommen (A en B) en slagwerkensemble Oranje Bolsward.

Binnen mijn drum-/slagwerklessen probeer ik mijn passie over te brengen op jou: samen gaan we het beste resultaat binnen jouw mogelijkheden eruit halen! Jouw muziek- en instrumentvoorkeur  zijn daarbij uiteraard heel belangrijk.

Roland

" Tot op de dag van vandaag heb ik veel voordeel van het feit dat ik vroeger goed les heb gehad!"

Roland Westra

Lees meer

Meld je nu aan!

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Meer informatie aanmelden